Gå direkt till innehåll
Martin & Servera öppnar dörren för att hjälpa nya svenskar in på arbetsmarknaden

Pressmeddelande -

Martin & Servera öppnar dörren för att hjälpa nya svenskar in på arbetsmarknaden

Martin & Servera samarbetar med Yrkesdörren, en av verksamheterna inom det nationella initiativet ÖppnaDörren som drivs vid Axfoundation. Det är en icke vinstdrivande verksamhet som grundades av Antonia Ax:son Johnson och som arbetar konkret och praktiskt för ett mer miljömässigt och socialt hållbart samhälle.

Under flera år har Martin & Servera erbjudit medarbetare att på arbetstid träffa personer med utländsk bakgrund som söker arbete på den svenska arbetsmarknaden. Hittills har uppemot femtio möten skapats inom Martin & Servera.

Samarbetet med Yrkesdörren ligger i linje med företagets värderingar och mångfaldsmål. Martin & Servera har de senaste åren gjort flera insatser för att öka mångfalden i företaget, bland annat genom en utbildning för alla anställda. En annan åtgärd är den datadrivna och rättvisa process som nu används vid rekrytering.

Håkan Åkerström, koncernchef Martin & Servera är mycket positiv till samarbetet med Yrkesdörren;

- "Vi brukar säga att hos oss ska alla vara välkomna, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån. Det är ett privilegium att få träffa personer med en annan bakgrund och ta del av deras resa genom livet och arbetslivet. Vi behöver dem och deras kompetens, både i samhället och i Martin & Servera".

Sju av tio jobb förmedlas genom kontakter. Många nyanlända och utrikesfödda saknar kontakter inom sin bransch. Genom samarbetet med Yrkesdörren bidrar Martin & Servera till ett inkluderande samhälle och ger samtidigt medarbetare som deltar ett breddat nätverk och nya insikter. Nätverkslunchen den 4 maj på arbetsplatsen i Årsta gör det ännu lättare för medarbetare som vill prova.

- "Det här initiativet innebär bland annat att vi blir bättre på att förstå våra kunder som i många fall är nya svenskar. Det hjälper oss att hitta nya kandidater att rekrytera och det bidrar i arbetet med vår värdegrund. Som stor aktör i Sverige vill vi helt enkelt påverka samhället i positiv riktning", fortsätter Håkan Åkerström.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm