Följ Martin & Servera

Martin & Serveras kunder har på tre månader räddat 65 ton matvaror från att bli svinn

Pressmeddelande   •   Sep 24, 2019 14:55 CEST

Bildmontage: Martin & Servera

Martin & Servera arbetar tillsammans med sina kunder på restaurangmarknaden för att minska matsvinnet. I början av sommaren lanserades nya digitala lösningar för att minska matsvinnet – både via egna e-handeln och via appen Karma. Det här nya sättet att rädda matvaror från att bli svinn har visat sig framgångsrikt. Hela 65 ton matvaror har räddats från att bli svinn under perioden juni-augusti 2019.

Kunderna kan enkelt, via en ny utförsäljningsfunktion i e-handeln, köpa varor med kort datum till förmånliga priser. Samma varor och priser kan också beställas via Karma-appen. Martin & Servera får sälja varor som annars skulle blivit matsvinn och kunderna får köpa billigare produkter. Det är positivt för alla parter och för miljön.

- Vi arbetar med hållbarhetsfrågor i tätt samarbete med våra kunder. De här digitala lösningarna är verkligen win-win, säger Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

De varor som räddats via Karma eller e-handeln körs ut till kunderna med deras ordinarie leverans.

- Det var viktigt att vi inte skulle öka antalet transporter på våra vägar för att kunna minska svinnet, berättar Kristina.

Innovation i tätt samarbete med kunderna är en viktig del av Martin & Serveras resa mot en mer digital och hållbar framtid.

- När resultatet blir att vi kan minska matsvinnet med 65 ton på bara tre månader – då har vi lyckats, avslutar Kristina.

Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.