Följ Martin & Servera

Ny burgare räddar kött från värphöns

Pressmeddelande   •   Mar 06, 2019 06:30 CET

Kronfågel har, i samarbete med Martin & Servera, tagit fram en ny, ekologisk hönsfärsburgare. Idén föddes i ett tv-program i höstas och har sedan utvecklats med syftet att rädda det värphönskött som ofta går till djurfoder eller inte används alls.

Matsvinn är en viktig fråga för Martin & Servera och för Kronfågel, som därför tillsammans stolt presenterar denna ekologiska hönsfärsburgare som räddar mat. En god, smakrik och hållbar produkt som görs på köttet av KRAV-märkta värphöns.

– Vi vill ta vara på det fina hönsköttet och erbjuda en hållbar ekologisk hönsfärsburgare. Det är sannerligen en burgare som är god i dubbel bemärkelse, säger Charlotte Rosta, Brand Manager på Kronfågel.

En smakrik burgare som bidrar till minskat matsvinn

Köttet i den ekologiska hönsfärsburgaren kommer från svenska KRAV-märkta hönsgårdar. Det som utmärker KRAV-märkta höns är att de har större utrymme inomhus. Sommartid får de vistas ute i gröngräset i stora hagar under dagtid. Hönsen får KRAV-märkt foder som är odlat utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. De får även KRAV-märkta rotsaker som ”godis” och sysselsättning.

– Vi vill göra något åt att många ekologiska värphöns slaktas utan att användas. Därför samarbetar vi på Martin & Servera med Kronfågel för att se till att hönsköttet kommer till nytta. Resultatet är en fantastisk burgare gjord av ekologisk hönsfärs, säger Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad hos Martin & Servera.

Goda testbetyg

Inför lansering har produkten testserverats flera gånger i olika måltidsverksamheter inom offentlig sektor. Stefan Calrell är övertygad om att det här är en produkt som målgruppen förskolor och skolor kommer att ta emot med öppna armar.

Produkten går att beställa hos Martin & Servera nu och de första leveranserna går ut under vecka 10.

För mer information kontakta gärna:

Christina Gezelius, informationschef, Martin & Servera, Tel 070 813 64 02, e-post: christina.gezelius@martinservera.se

Charlotte Rosta, produktchef foodservice, Kronfågel Tel: 072 402 34 88, e-post: charlotte.rosta@kronfagel.se

Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.