Gå direkt till innehåll
Magasin Svenskt visar på stort engagemang för svenskt lantbruk

Pressmeddelande -

Magasin Svenskt visar på stort engagemang för svenskt lantbruk

Tidningen Magasin Svenskt är framtagen av Martin & Servera, Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Svenskmärkning AB. Magasinet lyfter fram svenska uppfödare, odlare och bönder. Tanken är att öka kunskapen och medvetenheten kring svenska mervärden bland kunderna på restaurang- och storköksmarknaden.

Magasin Svenskt visar exempel på innovativ svensk livsmedelsproduktion från olika delar av Sverige, men också inspiration från namnkunniga kockar som lagar mat av lokala råvaror och exempel på hur kunder i offentlig sektor gör för att upphandla svenska, regionala produkter.

- Efterfrågan på svenska livsmedelsprodukter ökar hela tiden. Vi samarbetar med många regionala leverantörer för att öka tillgängligheten av svenska, regionala produkter för restauranger och storkök och erbjuder i dag flera hundra produkter från lokala leverantörer i hela Sverige, säger Niclas God, inköpsdirektör på Martin & Servera Restauranghandel.

Martin & Servera har ett verkligt engagemang för svensk livsmedelsproduktion. Samarbetet med LRF och Svenskmärkning AB är ett exempel på det. Kristina fortsätter:

- Frågan om varifrån våra livsmedel kommer är viktig. För oss som konsumenter, för våra kunder inom restaurang- och storköksbranschen och för deras gäster Vi vet att våra kunder uppskattar att Martin & Servera utvecklar sortimentet av regionala svenska produkter med allt från svenskodlad quinoa, till premiumkött från pensionerade mjölkkor.

Martin & Servera, inklusive dotterbolagen Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött, är sedan länge engagerade i utvecklingen av det svenska lantbruket genom satsningar som Exceptionell Råvara och Smakriket.

Magasin Svenskt finns nedan som pdf. För beställning av tryckt exemplar, maila namn och postadress till christina.gezelius@martinservera.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Kristina Ossmark

Kristina Ossmark

Presskontakt Marknads- och kommunikationsdirektör Kommunikation, marknadsföring 070-644 23 14

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm