Gå direkt till innehåll
Pressbild från Sveriges Television_Maträddarna - programledare Anne Lundberg och Paul Svensson
Pressbild från Sveriges Television_Maträddarna - programledare Anne Lundberg och Paul Svensson

Pressmeddelande -

Martin & Servera och Kronfågel i samarbete för att rädda mat

Igår, torsdag 8 november, medverkade Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad hos Martin & Servera, i tv-programmet Maträddarna som gett sig ut på en resa för att stoppa matsvinnet.

Maträddarna är SVT:s nya satsning som hade premiär förra veckan. I programmet leder journalisten Anne Lundberg och kocken Paul Svensson tittarna genom den högaktuella frågan om minskat matsvinn. För att hitta hur vi kan minska svinnet går de hela vägen med besök hos bönder, butiker, fabriker och konsumenter.

I torsdagens program diskuterades hur vi kan använda köttet från hönor som tidigare varit värphöns. Paul tillagade en burgare på hönsfärs. Stefan Calrell fick smaka och komma med synpunkter på produkten vad gäller smak och utseende, men också om produktens kommersiella möjligheter. 

- Vi vill göra något åt att många gamla värphöns idag slaktas utan att köttet används. Efter programmet har vi på Martin & Servera inlett ett samarbete med Kronfågel i syfte att ta fram en produkt på hönsfärs för offentlig marknad, berättar Stefan.

Nu finns en testprodukt i form av en hönsfärsburgare som provsmakades i veckan. Den har stor potential, men det är en bit kvar för att landa projektet i en färdig produktlansering. Målet är att produkten ska finnas för försäljning någon gång under våren.

Charlotte Rosta, Brand Manager på Kronfågel säger: 

- Med ekologisk hönsfärsburgare kan vi möta det offentliga kökets höga ambitioner om att minska både matsvinn och öka andelen ekologiskt. Vi tycker det här är ett fantastiskt roligt samarbete med goda förutsättningar att lyckas. 

För mer information, kontakta:

Stefan Calrell, Försäljningsdirektör offentlig marknad Martin & Servera, tel 0708-18 30 19, e-post: stefan.calrell@martinservera.se

Charlotte Rosta, Brand Manager Kronfågel, tel: 0724 02 34 88, e-post: charlotte.rosta@kronfagel.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda och Fällmans Kött.

Kontakter

Stefan Calrell

Stefan Calrell

Försäljningsdirektör Försäljning offentlig marknad

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm