Gå direkt till innehåll
Christer Läckgren, vd Sorundahallarna
Christer Läckgren, vd Sorundahallarna

Pressmeddelande -

Efterfrågan på vegetabiliska produkter gör att Sorundahallarna utökar i Hässleholm

Efter lyckad lansering av baljväxtfärs satsar Sorundahallarna för att utveckla produktionen av vegetabiliska produkter. Nu utökas nuvarande anläggning i Hässleholm genom att Sorundahallarna tar över närliggande produktionsverksamhet.

- Vi investerade under 2016 i ett eget produktionskök i Hässleholm, där vi idag producerar egna varor för försäljning till restaurangmarknaden. Nu behöver vi mer kapacitet och i närbelägna Snapphanechark ges utrymme för det, säger Christer Läckgren, vd Sorundahallarna.

I Sorundahallarnas befintliga produktionskök i Hässleholm görs den baljväxtfärs som framgångsrikt utvecklats tillsammans med Axfoundation.

- Baljväxtfärsen har fått ett positivt mottagande av marknaden, och vi ser att efterfrågan på vegetariska och veganska alternativ ökar kraftigt, säger Christer Läckgren.

I och med att kapaciteten i Hässleholm nu utökas med Snapphanecharks anläggning kan Sorundakökets produktionen av produkter på baljväxtfärs utvecklas. Det betyder också att produktionskapacitet för andra vegetariska alternativ och för charkprodukter utökas.

Snapphanechark drivs idag av huvudägaren Agneta Johansson. Verksamheten införlivas helt i Grönsakshallen Sorundas verksamhet i Hässleholm. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Sorundahallarna, som är en del av Martin & Servera, består av de tre bolagen Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.

Martin & Servera erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea och Sorundahallarna. 

Kontakter

Christina Gezelius

Christina Gezelius

Presskontakt Informationschef Martin & Servera Information & PR

Relaterat innehåll

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen
Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm