Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Eko-rekord hos Martin & Servera

Eko-rekord hos Martin & Servera

Martin & Serveras försäljning av ekologiska produkter till restauranger och storkök fortsätter att öka. I september 2015 nåddes all time high för andelen eko och miljömärkt för en enskild månad med 13, 8 %. För helåret ligger andelen per sista september på 12,6 %.

Mat, hållbarhet och offentlig upphandling - hett i Almedalen

Mat, hållbarhet och offentlig upphandling - hett i Almedalen

Martin & Servera finns naturligtvis på plats när politikerveckan i Almedalen drar igång söndag 28 juni. Där det pratas ekologiskt, offentlig upphandling, hållbarhet, livsmedelsstrategi, transporteffektivitet och mycket annat - där finns våra representanter, på scen eller i publiken.

Siklöjan - en ny bekantskap på årets julbord

Siklöjan - en ny bekantskap på årets julbord

I Norrbottens skärgård fiskas en liten laxfisk som hittills varit mest känd för sin delikata rom. Få vet att siklöjan även är en utmärkt matfisk. - Siklöjan kan tillagas på många sätt, halstrad, marinerad rökt eller inlagd. Den är ett utmärkt alternativ till sillen i jul, säger Per Idlund, produktchef regionala produkter Martin & Servera.

Eko ökar starkt

Eko ökar starkt

KRAV publicerar nya siffror gällande försäljning av ekologiska produkter som visar på rekordstora ökningar. Även Martin & Serveras försäljningssiffror visar på fortsatt stora ökningar.

Ingen gödkalv genom Martin & Servera

Martin & Servera plockar bort gödkalven ur sortimentet. Orsaken är att det i produktionen av gödkalv används stora mängder antibiotika, ofta för hela djurbesättningar och både i förebyggande och i behandlande syfte. Vi vill göra vårt i kampen mot antibiotikaresistens. Det här är ett första steg.

Martin & Servera skärper fisk- och skaldjurspolicy

Ett hållbart fiske är bra för våra kunder inom restaurang och storkök, bra för deras gäster och bra för miljön. Därför inför vi nu en uppdaterad fisk- och skaldjurspolicy.

Halv unggris i Martin & Serveras sortiment

Halv unggris i Martin & Serveras sortiment

Svensk unggris utsågs till tävlingsråvara i prestigefyllda Bocuse d’Or Europe som nyligen vanns av Tommy Myllymäki. Martin & Servera gratulerar Tommy och firar segern med att lansera halvsida av unggris som nyhet i sortimentet.

Ny vd på plats

Ny vd på plats

Håkan Åkerström tillträdde den 1 oktober som vd på Martin & Servera. Håkan har en gedigen erfarenhet av ledarskap inom handel och logistik och kommer närmast från Plantasjen. Han har även varit styrelseledamot i Martin & Servera sedan 2010.

Överprövning förfrågningsunderlag Dalslands Kommuner

Martin & Servera ämnar överpröva förfrågningsunderlaget från Dalslands Kommuner (Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Åmål, Säffle och Årjäng) gällande livsmedelsupphandling (ca 50 mkr) med avtalsstart 1 maj 2014, då vi anser att det strider mot LOU:s principer om transparens, likabehandling och proportionalitet. Läs om våra motiv för överprövning.

Överprövning av utvärdering av leverantörsintyg i Halmstad

Martin & Servera överprövar tilldelningsbeslut för Halmstad Kommuns livsmedelsupphandling. Utvärdering av anbud har skett på ett annat och felaktigt sätt än vad som angivits i kommunens förfrågan, framför allt gällande leverantörsintyg för ställda djurskyddskrav.

Visa mer

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm