Följ Martin & Servera

Taggar

Hållbarhet

Effektivare hållbarhetsinformation om leverantörer hos Martin & Servera

Effektivare hållbarhetsinformation om leverantörer hos Martin & Servera

Nyheter   •   Jun 14, 2017 12:27 CEST

Idag gör Martin & Servera affärer med ungefär 840 leverantörer. I sortimentet finns mer än 50 000 artiklar. Det betyder stora mängder information att hantera. Nu inleds samarbete med Worldfavor – webbaserad plattform för hållbarhetsarbete och rapportering.

Eko-rekord hos Martin & Servera

Eko-rekord hos Martin & Servera

Nyheter   •   Okt 06, 2015 14:32 CEST

Martin & Serveras försäljning av ekologiska produkter till restauranger och storkök fortsätter att öka. I september 2015 nåddes all time high för andelen eko och miljömärkt för en enskild månad med 13, 8 %. För helåret ligger andelen per sista september på 12,6 %.

Mat, hållbarhet och offentlig upphandling - hett i Almedalen

Mat, hållbarhet och offentlig upphandling - hett i Almedalen

Nyheter   •   Jun 26, 2015 08:52 CEST

Martin & Servera finns naturligtvis på plats när politikerveckan i Almedalen drar igång söndag 28 juni. Där det pratas ekologiskt, offentlig upphandling, hållbarhet, livsmedelsstrategi, transporteffektivitet och mycket annat - där finns våra representanter, på scen eller i publiken.

Siklöjan - en ny bekantskap på årets julbord

Siklöjan - en ny bekantskap på årets julbord

Nyheter   •   Dec 09, 2014 10:00 CET

I Norrbottens skärgård fiskas en liten laxfisk som hittills varit mest känd för sin delikata rom. Få vet att siklöjan även är en utmärkt matfisk. - Siklöjan kan tillagas på många sätt, halstrad, marinerad rökt eller inlagd. Den är ett utmärkt alternativ till sillen i jul, säger Per Idlund, produktchef regionala produkter Martin & Servera.

Eko ökar starkt

Eko ökar starkt

Nyheter   •   Aug 20, 2014 11:01 CEST

KRAV publicerar nya siffror gällande försäljning av ekologiska produkter som visar på rekordstora ökningar. Även Martin & Serveras försäljningssiffror visar på fortsatt stora ökningar.

Media no image

Ingen gödkalv genom Martin & Servera

Nyheter   •   Jun 27, 2014 09:19 CEST

Martin & Servera plockar bort gödkalven ur sortimentet. Orsaken är att det i produktionen av gödkalv används stora mängder antibiotika, ofta för hela djurbesättningar och både i förebyggande och i behandlande syfte. Vi vill göra vårt i kampen mot antibiotikaresistens. Det här är ett första steg.

Media no image

Martin & Servera skärper fisk- och skaldjurspolicy

Nyheter   •   Jun 23, 2014 16:28 CEST

Ett hållbart fiske är bra för våra kunder inom restaurang och storkök, bra för deras gäster och bra för miljön. Därför inför vi nu en uppdaterad fisk- och skaldjurspolicy.

Halv unggris i Martin & Serveras sortiment

Halv unggris i Martin & Serveras sortiment

Nyheter   •   Maj 16, 2014 11:24 CEST

Svensk unggris utsågs till tävlingsråvara i prestigefyllda Bocuse d’Or Europe som nyligen vanns av Tommy Myllymäki. Martin & Servera gratulerar Tommy och firar segern med att lansera halvsida av unggris som nyhet i sortimentet.

Ny vd på plats

Ny vd på plats

Nyheter   •   Okt 28, 2013 09:59 CET

Håkan Åkerström tillträdde den 1 oktober som vd på Martin & Servera. Håkan har en gedigen erfarenhet av ledarskap inom handel och logistik och kommer närmast från Plantasjen. Han har även varit styrelseledamot i Martin & Servera sedan 2010.

Media no image

Överprövning förfrågningsunderlag Dalslands Kommuner

Nyheter   •   Sep 23, 2013 14:49 CEST

Martin & Servera ämnar överpröva förfrågningsunderlaget från Dalslands Kommuner (Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Åmål, Säffle och Årjäng) gällande livsmedelsupphandling (ca 50 mkr) med avtalsstart 1 maj 2014, då vi anser att det strider mot LOU:s principer om transparens, likabehandling och proportionalitet. Läs om våra motiv för överprövning.

Media no image

Överprövning av utvärdering av leverantörsintyg i Halmstad

Nyheter   •   Jun 19, 2013 07:40 CEST

Martin & Servera överprövar tilldelningsbeslut för Halmstad Kommuns livsmedelsupphandling. Utvärdering av anbud har skett på ett annat och felaktigt sätt än vad som angivits i kommunens förfrågan, framför allt gällande leverantörsintyg för ställda djurskyddskrav.

Media no image

Överprövning av Inköpssamverkans upphandling för Motala, Mjölby, Vadstena m fl

Nyheter   •   Maj 16, 2013 13:29 CEST

Martin & Servera överprövar upphandlingen av livsmedel som Inköpssamverkan genomför för Boxholms, Mjölby, Motala, Vadstena kommuner och Ödeshögsbostäder AB.

Media no image

Tilldelningsbeslut i Mark Kommun överprövas

Nyheter   •   Maj 06, 2013 10:59 CEST

Martin & Servera har beslutat att överpröva Mark Kommuns tilldelningsbeslut gällande upphandling av livsmedel dels för att man frångått förfrågningsunderlaget och ändrat volym på en produkt utan att meddela anbudsgivare, dels för att det finns felaktigheter i anbudsutvärderingen.

Media no image

Ny webbsida

Nyheter   •   Apr 03, 2013 08:05 CEST

Martin & Servera samlar från den 1 april 2013 hela Restaurangdistribution under ett gemensamt varumärke. I samband med det lanseras också en ny gemensam webbplats.

Media no image

Överprövning förfrågningsunderlag Trollhättan m fl kommuner

Nyheter   •   Mar 11, 2013 10:54 CET

Martin & Servera överprövar förfrågningsunderlag gällande livsmedelsupphandling från Trollhättan, Vänersborg, Tanum, Lysekil, Sotenäs, Munkedal och Strömstad. Martin & Servera väljer att överpröva upphandlingen av flera skäl.

Media no image

Fler resultat av DNA-analyser

Nyheter   •   Mar 07, 2013 15:43 CET

Martin & Servera har idag fått ytterligare svar på de produkter som skickats för DNA-analys.

Media no image

Upphandlingsutredningen tar viktiga steg mot förbättrade processer och högre kvalitet i offentliga affärer

Nyheter   •   Mar 07, 2013 15:02 CET

I tisdags presenterade upphandlingsutredningen en gedigen slutrapport med förslag för vad utredare Anders Wijkman kallar ”den goda affären”. Här kommenterar Martin & Servera utredningens förslag.

Media no image

Upphandling för Karlshamns Kommun m fl avbruten

Nyheter   •   Feb 21, 2013 14:09 CET

Karlshamns Kommun har tillsammans med Karlskrona-, Olofströms-, Sölvesborgs- och Bromölla kommun samt Samverkansförbundet Sölvesborg Bromölla kommunalförbund beslutat att avbryta rubricerad upphandling.

Media no image

Karlshamns m fl förfrågningsunderlag överprövas

Nyheter   •   Feb 19, 2013 08:28 CET

Martin & Servera överprövar förfrågningsunderlag för livsmedelsupphandling för Karlshamn, Karlskrona, Olofström, Sölvesborg och Bromölla. Kommunerna begär att anbudsgivarna ska besvara produktspecifikationen med pris, men utan att ange vilka produkter som ligger till grund för prisberäkningen. Utvärdering ska endast ske på totalpris, utan hänsyn tagen till produktkrav på enskild produkt.

Brett sortiment av ekologiskt

Brett sortiment av ekologiskt

Nyheter   •   Okt 10, 2012 10:22 CEST

Martin & Servera erbjuder marknadens bredaste sortiment av ekologiska produkter för restauranger och storkök.