Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Koncernchef Liv Forhaug

Martin & Serveras 2021: början på återhämtningen och stora satsningar på solenergi och fossilfria transporter

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse 2021 är nu publicerad. Trots utmaningar för restaurangmarknad och besöksnäring till följd av pandemin hade Martin & Servera-gruppen under 2021 en hög utvecklingstakt med flera större satsningar. Samtidigt nådde koncernen en klar resultatförbättring jämfört med föregående år – drivet av en stark marknadsutveckling under senare delen av året.

Martin & Serveras solpark i Skurup igång

Martin & Serveras solpark i Skurup igång

I december 2020 tecknades avtalet som gjorde bygget av Martin & Serveras egen solpark möjligt. Bygget i Skurup är nu klart och den 19 januari togs anläggningen i drift. Solparken i Skurup kommer att producera energi motsvarande 19 GWh, vilket är hälften av Martin & Serveras årliga elförbrukning. Satsningen har genomförts i samarbete med Alight Energy.

Bilder från Sorundahallarnas verksamheter

Fällmans Kött blir Kötthallen Sorunda

Fällmans Kött ingår, tillsammans med kollegorna Grönsakshallen Sorunda och Fiskhallen Sorunda, i bolagsgruppen Sorundahallarna. För att ytterligare tydliggöra samhörigheten mellan dessa bolag byter nu Fällmans Kött namn till Kötthallen Sorunda.

Grön regnbågslax - cirkulärt odlad / Foto: Roxen Communications

Sorundahallarnas grönsaksavfall del i cirkulär fiskodling

Genom att samla aktörer från hela livsmedelskedjan med fiskodlare, fodertillverkare, livsmedelsgrossister, restauranger och dagligvaruhandel, har Axfoundation och SLU tillsammans med bland andra Axfood, Sorundahallarna, Urban Deli och Älvdalslax bevisat att det går att odla en miljövänlig och smakrik svensk fisk i stor skala.

Arbetsplats restaurangkök

Martin & Servera och Visita samarbetar för sunda arbetsplatser i besöksnäringen

Konkurrensen om arbetskraft är tuff på dagens arbetsmarknad – inte minst inom besöksnäringen. Därför behövs verktyg för att skapa arbetsplatser där medarbetare trivs och utvecklas – och dit fler gärna söker sig. Martin & Servera och Visita har tillsammans tagit fram webbutbildningen ”Sund arbetsplats” för att stötta chefer och ledare inom besöksnäringen i den utvecklingsresan.

Galatea breddar erbjudandet med flera varumärken inom spritsegmentet, bl a Hallands Fläder, Grönstedts och Skåne Akvavit.

Galatea breddar erbjudandet inom segmentet starksprit

I juli informerade Martin & Servera-gruppen och koncernbolaget Galatea om ett kommande förvärv av ett flertal stora dryckesvarumärken – bland annat Skåne Akvavit, Hallands Fläder och Grönstedts. Affären slutfördes den 1 oktober 2021.

Pressbild Volvo - bildmontage.

Martin & Servera bygger landets största elfordonsflotta för distribution till Sveriges restauranger

Martin & Servera Logistik och Volvo Lastvagnar har skrivit avtal om beställning av totalt sex elfordon för tung fordonstrafik. Det är Volvos enskilt största affär på tunga elektrifierade fordon någonsin i Sverige och gör Martin & Servera till ägare av en av landets största elfordonsflottor för tung trafik – helt i linje med koncernens långsiktiga hållbarhetsmål: klimatneutral verksamhet till 2030.

Visa mer

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm