Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagande, allmänt

Bilder från Sorundahallarnas verksamheter

Fällmans Kött blir Kötthallen Sorunda

Fällmans Kött ingår, tillsammans med kollegorna Grönsakshallen Sorunda och Fiskhallen Sorunda, i bolagsgruppen Sorundahallarna. För att ytterligare tydliggöra samhörigheten mellan dessa bolag byter nu Fällmans Kött namn till Kötthallen Sorunda.

Matti Pulkkinen blir COO på Chipsters

Matti Pulkkinen blir COO på Chipsters

Matti Pulkkinen tillträder som Chief Operating Officer på Martin & Serveras finska bolag, Chipsters Oy. Han kommer närmast från rollen som vd för importföretaget Haugen-Gruppen Oy. Uppdraget är att vända utvecklingen tillsammans med ledare och medarbetare.

Ny vd för Diskteknik

Ny vd för Diskteknik

Per-Erik Kanström blir ny vd för bolagsgruppen Cleano Holding AB. Det mest kända varumärket inom bolagsgruppen är Diskteknik. Per-Erik Kanström har en lång och bred bakgrund inom Martin & Servera-koncernen, nu senast som ekonomichef i Martin & Servera Logistik.

Martin & Servera bygger nytt lager i Norrköping

Martin & Servera bygger ett nytt och klimatsmart lager på ca 28 000 kvadratmeter i Norrköping. Investeringen är en viktig pusselbit i företagets målsättning att skapa branschens bästa och mest konkurrenskraftiga logistiklösning.

Ari Maijanen, ny vd för Martin & Serveras finska dotterbolag, Chipsters Food

Ari Maijanen ny vd för Chipsters Food Oy

En ny vd med lång erfarenhet av foodservice har rekryterats till Martin & Serveras finska dotterbolag, Chipsters Food. Ari Maijanen tillträder tjänsten den 15 december.

Martin & Servera års- och hållbarhetsberättelse 2017

Hög utvecklingstakt och prioriterat hållbarhetsarbete

Restaurang- och storkökskoncernen Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse för 2017 publiceras idag. Den visar på ett år präglat av hög utvecklingstakt, stora investeringar och viktiga steg i hållbarhetsarbetet.

Sebastian Strid, ny vd på Diskteknik AB

Förändringar i ledningen på Diskteknik

Diskteknik levererar produkter, kunskap och service inom disk, tvätt och städ till restauranger och storkök. Bolaget ingår i koncernen Martin & Servera. Nu har vd Martin Pasko, på egen begäran, valt att sluta efter många år i bolaget.

Martin & Serveras årsberättelse 2016

Strategiska förvärv och rekordresultat 2016

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse för 2016 finns nu klar. I årsberättelsen berättas om stora affärshändelser, kundernas syn på samarbetet och information om hållbarhetsarbetet under 2016. Här finns också presentationer om samtliga bolag som ingår i Martin & Servera-koncernen. Nytt för i år är att samtliga dotterbolag nu ingår i hållbarhetsredovisningen.

vd Håkan Åkerström och civilminister Ardalan Shekarabi inviger Martin & Serveras lager i Enköping genom att skära sig igenom en Enköpingslimpa med assistans av moderator Jan Bylund

Lika mycket lageryta, men hälften så stor energiförbrukning

Den 29 mars invigdes Martin & Serveras nya lager i Enköping. Anläggningen är på 36 000 kvadratmeter, varav 29 300 kvadratmeter är lageryta. Tvåtusen lastbärare med varor distribueras från Enköpingslagret varje dag. Här arbetar 275 personer, varav cirka 20 procent rekryterats i samband med inflyttningen i Enköping.

Äntligen en försäkring skräddarsydd för restaurangföretagare!

Äntligen en försäkring skräddarsydd för restaurangföretagare!

I Martin & Serveras tjänstepaket ingår abonnemangstjänsten Premiumportalen som ger restaurangföretagare besparingar i både tid och pengar vad gäller omkostnader och verksamhet. Nu utvecklas Premiumportalen med en ny - och mycket efterlängtad - tjänst, nämligen en gruppförsäkring för restaurangföretagare.

Martin & Servera inviger nytt klimatsmart lager i Umeå

Martin & Servera inviger nytt klimatsmart lager i Umeå

Den 3 februari 2016 inviger Martin & Servera ett nytt och energieffektivt lager i Umeå. Lagret kommer att minska energianvändningen med mer än 60 procent. Hållbarhetsfrågorna har varit i fokus genom hela byggprojektet. Det finns ingen åtgärd som så effektivt minskar Martin & Serveras miljöpåverkan som modern byggteknik. Det nya lagret har en yta på totalt 23 000 kvadratmeter.

Martin & Servera bygger ny restaurangbutik i Bromma!

Martin & Servera bygger ny restaurangbutik i Bromma!

Nu har bygget för Martin & Serveras nya restaurangbutik i Bromma påbörjats. Butiken väntas vara klar till våren 2016. Samtidigt byter samtliga Martin Olsson Cashar-enheter i Sverige namn till Martin & Servera Restaurangbutiker.

Martin & Servera bygger nytt lager i Umeå

Martin & Servera bygger ny lagerbyggnad i Umeå. Anläggningen, som blir ca 22 000 kvadratmeter stor med en takhöjd på ca 13 meter, ska stå färdig senhösten 2015. All verksamhet i dagens befintliga lageranläggning på Rälsvägen 7, liksom även dotterbolaget Grönsakshallen Sorunda, flyttar till det nya lagret.

Ny vd på plats

Ny vd på plats

Håkan Åkerström tillträdde den 1 oktober som vd på Martin & Servera. Håkan har en gedigen erfarenhet av ledarskap inom handel och logistik och kommer närmast från Plantasjen. Han har även varit styrelseledamot i Martin & Servera sedan 2010.

Håkan Åkerström ny vd för Martin & Servera

Håkan Åkerström ny vd för Martin & Servera

Håkan Åkerström har utsetts till ny vd i Martin & Servera med tillträde den 1 oktober 2013. Han efterträder Christer Lind som har beslutat sig för att gå i pension i oktober. Christer Lind har varit vd i Servera sedan 1999 och i Martin & Servera sedan bolaget bildades efter fusionen mellan Martin Olsson och Servera 2011.

Visa mer

Restaurangernas bästa partner

Martin & Servera-gruppen erbjuder varor, tjänster och kunskap för restauranger och storkök i Sverige. Vi är en svensk, familjeägd koncern. Ansvarsfullt och långsiktigt företagande är en viktig del av vår verksamhet.

Martin & Servera-gruppen består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Kötthallen Sorunda.

Martin & Servera-gruppen

Box 30212 (Lindhagensgatan 133)
104 25 Stockholm